Italiaanse hazenpeper
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 pakje gedroogd eekhoorntjesbrood
100 g kastanjechampignons
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
1250 g haaspoelet
zout, peper
3 el olijfolie
100 g magere spekreepjes
1/4 liter rode wijn
1 pak gezeefde tomaten
2 takjes verse rozemarijn
3 blaadjes laurier
Bereiden
- Week het eekhoorntjesbrood 15 minuten in 2 dl warm water.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Maak de ui, knoflook, wortel en selderij schoon en hak ze fijn.
- Neem het eekhoorntjesbrood uit het vocht, maar bewaar het vocht.
- Bestrooi de haas met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Bak de spekreepjes, ui, knoflook, selderij, paddenstoelen en wortel even mee.
- Voeg de wijn, het weekvocht van de paddestoelen, de tomaten, rozemarijn en laurier toe en stoof de haas in 2 uur zachtjes gaar.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Leg het vlees in een diepe schaal en schep de saus erover.
- Serveer de schotel op een rechaud.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Konijnenbout in zoetzure honingsaus
Eendensoep
Wild konijn in jagerssaus
Waterzooi van parelhoen
Lauwe salade van duif met linzen in een koriandervinaigrette